Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A meghívás alapján közel hetven fõ jelent meg az egyetemen, akiket a szervezõk hagyományosan franciás reggelivel vártak. Az egyetem rektora, dr. Szabó Miklós akadémikus megnyitójában kiemelte a francia–magyar katonai kapcsolatok szerepét, mely a késõbbiekben várhatóan tovább erõsödik, a francia nyelv szerepével együtt, különösen, amikor hazánk tölti majd be az EU soros elnöki tisztét.

 

A megnyitó után a ZMNE Nyelvi Intézet francia tanárai, a Francia Intézet munkatársa és a francia együttmûködési tiszt játékos vetélkedõket szervezett a résztvevõknek, majd sanzonfelismerõ és karaoke-verseny zárta a rendezvényt. Külön érdekessége volt a katonai napnak, hogy a budapesti Csokonai Mihály Gimnázium egyik osztálya is részt vett a játékokon és a vetélkedõkön. Az értékelés után a francia nagykövetség elsõ tanácsosa, Bruno Clerc adta át a díjakat, késõbb kihirdették a kétfordulós fordítóverseny eredményeit is. (Forrás: HM)
A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó