Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech


Lezajlott a Kongói Demokratikus Köztársaság belgrádi nagykövetsége és az Afrikáért Alapítvány együttműködésében. A rendezvényen a francianyelv.hu is részt vett.

A közel száz fő részvételével a budapesti Zara Hotelben megrendezett eseményen számos kongói és magyar cég, állami hivatal képviseltette magát, valamint fővendégként Dr. Paul Emil Tshinga Ahuka, a Kongó Demokratikus Köztársaság belgrádi nagykövete is. A fejlesztési konferenciát a nagykövet úr, valamint Wintermantel Péter, a Külügyminisztérium Globális Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárának beszéde nyitotta meg. Ezt követően France Mutombo, az Afrikáért Alapítvány vezetője tartott előadást, kitérve az Alapítvány 12 éves történetére, valamint a kongói-magyar kapcsolatok eddigi alakulására. A program első felében a kongói befektetési és gazdasági lehetőségekről esett szó, többek között Hajdu András, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal, Szőcs Gábor, az EximBank igazgatója, Nagy Balázs, a MasterClean Kft. ügyvezető igazgatója, Jean Claude Mbangula, a Cooperation and Development Consulting Sprl képviseletében, valamint a kongói üzletasszonyok képviseletében Marie Louise Ngalula tartott előadást. Mathias Buabua wa Kayembe, a Kongói DK Befektetési Hivatalának (ANAPI) vezetője videóüzenetben tájékoztatta a résztvevőket a kongói befektetés lehetőségeiről.

A fórum záró szekciójában a magyar vonatkozású kongói fejlesztési lehetőségekkel kapcsolatban hallhattak előadásokat a résztevők. Zsirai László az Innováció Kft. képviseletében bemutatta az Afrikáért Alapítvánnyal közös Innovation for Africa c. projektet, Török László alezredes volt kongói békefenntartó, Szilasi Ildikó antropológus és Afrika-szakértő, illetve Mészáros Zsolt, az Afrikáért Alapítvány részéről a Global Talent programmal kapcsolatban tartottak érdekes és fontos prezentációkat.

Az előadásokat követően személyes találkozásra és kötetlen beszélgetésre is lehetősége volt a részt vevő üzletembereknek, érdeklődőknek.

 

Alapadatok az országról

Kongói Nemzeti Külgazdasági Hivatal

Kongó Belgrádi Nagykövetsége

Forrás: afrikaert.hu

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó