Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A Feol.hu értesülése szerint Károlyi György lesz Magyarország franciaországi nagykövete. A lapnak nyilatkozott a Károlyi-kastélyt felújító grófi család leszármazottja, aki elmondta, hogy örömmel mondott igent a felkérésre, de kinevezését még nem vette át.

Károlyi György egy éves korától Párizsban élt, ott ismerte meg feleségét és ott születtek a gyermekei is. A rendszerváltás után látogatott először haza és hozta létre nagyapjáról, gróf Károlyi Józsefről elnevezett alapítványt, amely az üresen álló és rossz állapotú fehérvárcsurgói kastély újjáépítését és kulturális központtá alakítását tűzte ki céljául. Károlyi a felújítás megszervezése mellett a Fiat franciaországi kirendeltségének gazdasági igazgatójaként is dolgozott.

Untitled-1
Károlyi György és felesége a fehérvárcsurgói kastély könyvtárában. Fotó: feol.hu

A leendő párizsi nagykövet a lapnak elmondta, Magyarország barátja Franciaországnak és Franciaországnak sincs semmi oka arra, hogy ne legyen barátja hazánknak.

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó