Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A Jeux Sans Frontières (JSF) a 90-es évek egyik legnézettebb műsora ismét képernyőre kerül. A szereplők válogatása és a forgatás előkészítése már javában zajlik.

Ahogy az index.hu fogalmaz - "a műanyag jelmezben seggreesést izgalmas műsorra emelő show"-t ráadásul Magyarországon forgatják, erről már meg is állapodott a műsort készítő cég az MTVA-val. Sőt már nagyban építik a műsor díszleteit.

Az új évadban magyar játékosok is lesznek. A szereplők válogatása és a forgatás előkészítése már nagyban zajlik, Magyarországon kívül Oroszország, Indonézia, Franciaország, Egyiptom és egy, dél-amerika országait képviselő csapat játszik majd.

A műsort 1965-től sugározzák, az első évadban a házigazda Franciaország mellett Olaszország, Németország és Belgium vett csak részt, és akkor a műsort még Nemzetek közti játéknak hívták.

Magyarország először csak 1993-ban vett részt a műsorban, hét évadból háromszor viszont nyertünk. A műsorban tűnt fel műsorvezetőként Gundel Takács Gábor és Geszler Dorottya is, sőt 1997-ben itt lett országosan ismert Borbás Marcsi is.

Bár a műsor több mint egy évtizede leállt, Facebookon mégis 86 ezres magyar rajongótábora van.

{youtube}

{/youtube}

A franciáknál sokadik évadjában jár a Fort Boyard vetélkedő, ami nyomokban emléketet a JSF-re.

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó