Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A szelekcióban fõként igazi, franciásan romantikus alkotások szerepelnek, illetve a gyermekek örömére egy mókás rajzfilm, a Lucky Luke - irány a vadnyugat.

A könnyedebb hangulatok kedvelõinek három romantikus vígjátékot kínál a rendezvénysorozat: az Egyedül nem megy-ben Audrey Tautou-t és Guillaume Canet-t láthatjuk a vásznon, a Karamell öt különbözõ korú barátnõ életét követi nyomon, míg a Csak egy csók a párkapcsolatok természetét boncolgatja.

François Ozon Angel címû filmje, valamint a Paris Romain Duris-vel és Juliette Binoche-sal drámaibb tónusú romantikus alkotások.

A "RÖVIDFILMEK MOZARTJAI” címmel futó, 136 perces összeállításban hét, hazánkban eddig még nem vetített kisfilmet láthat a közönség. A filmfüzérben szerepel az Ellenállni a remegésnek, mely egy magányos és nagyon makacs, furcsa, titokzatos öreg hölgyrõl szól, míg A cukortartó második élete egy hóbortosnak tûnõ öregember hajnali bolyongásait követi.

Az irracionalitás határán játszódó, La difunta correa-ban két barát Argentínában eltéved a perzselõ sivatag kellõs közepén. A Szent-Lakoma sem kevésbé abszurd, hisz november 40-én játszódik, A kabát címû gyurma-animációban pedig egy ifjú hölgy egy ócska kabátban édesapját véli megtalálni. A Vasárnap van címû kisfilmben a 13 éves Ibrahimot kicsapják az iskolából, ám õ elhiteti apjával, hogy sikeres vizsgával zárta tanulmányait,

A zsebtolvajok Mozartja címû alkotásban pedig két párizsi tolvajt, a sors összehoz egy süketnéma román kisfiúval. Ez a film igazi csemege, hisz 2008-ban elnyerte a Legjobb Kisfilmnek járó Oscar-díjat.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó