Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Laurent PoironLaurent Poiron személyében új elnököt választott a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara (MFKI) igazgatótanácsa.

A közlemény szerint Laurent Poiron 2011 végén érkezett Magyarországra. Az MFKI közgyűlése 2012-ben választotta be az igazgatótanácsba.

Laurent Poiron a BNP Paribas Magyarországi Fióktelepének vezérigazgatója, ő felel a magyarországi és a délkelet-európai régióért.

Az 1991-ben alapított MFKI fő célkitűzései közé tartozik a Magyarország és Franciaország közötti kereskedelmi kapcsolatok, befektetések ösztönzése, a magyar-francia üzleti közösség aktivizálása, valamint a kamara tagvállalatai közötti kapcsolatok erősítése. Csaknem 200 tagvállalata van, amelyek között megtalálhatók a nagy francia cégek leányvállalatai, valamint francia, magyar és nemzetközi kis- és középvállalkozások, de egyéni vállalkozók is. (MTI)

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó