Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

 

Május elsejétől a vállalatok, nyár végétől pedig magánszemélyek is pályázhatnak nyelvtanulásra fordítható uniós támogatásra.

Egy felmérés szerint a felnőttek egyötöde állítja magáról, hogy beszél valamilyen idegen nyelvet, és az emberek 15 %-a nyilatkozik úgy, hogy beszél angolul - míg Szlovákiában és Csehországban kétszer ennyien beszélnek angolul.

A felmérések azt mutatják: a magyaroknak nagy szükségük van arra, hogy nyelvet tanuljanak.

Az idegennyelv-ismeretünk katasztrofális. Húsz százaléka mondja azt a keresőképes lakosságnak, hogy ismer idegen nyelvet, míg az álláspiacon megjelenő hirdetések 60 százaléka vár el tárgyalóképes idegennyelv-ismeretet – hangsúlyozta Salusinszky András, a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete elnöke. Ehhez a tanítási módszereken is változtatni kellene.

Nagy Dénes, az Educomm ügyvezető igazgatója szerint a nyelvtani alapozás volt a fő szempont a korábbi években, és ezért lehet, hogy szókincsük, a beszédkészségük nem fejlődött annyira.

A nyelvtanulás támogatására először a cégek pályázhatnak, már májustól. A magánszemélyek pedig nyár végétől. Várhatóan 100 ezren kaphatnak támogatást fejenként 90 órás nyelvi képzésre.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó