Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A párizsi tanár, akit látszólag nyakon szúrt egy, az Iszlám Állam nevű terrorszervezetre hivatkozó támadó, vélhetően csak kitalálta a történetet – jelentette be a francia ügyészség.

A tanár azt állította, hogy egy maszkot viselő támadó rontott rá a Jean-Perrin általános iskola egyik osztálytermében, aki azt kiáltotta: „Ez az Iszlám Állam, ez egy figyelmeztetés.” Ezután gyalog menekült el a helyszínről – közölte a The Independent.

Munkatársa is megerősítette az esetet

A férfit szavai szerint támadója nyakon és gyomron szúrta. Nem szenvedett életveszélyes sérüléseket, de kórházba szállították.

Az ügyészek nemrég bejelentették, hogy a történet hamis: úgy vélik, a sérüléseket a tanár saját magának okozta. Az, hogy pontosan mi motiválta őt és azon munkatársát, aki megerősítette az esetet, egyelőre tisztázatlan. A 45 éves férfi 20 éve dolgozik az iskolában.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó