Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech
Felderítő és beavatkozó egység járőrözik Tombouctou régiójában. © Etat-major des armées/France

A francia Barkhane misszió katonái által végrehajtott művelet eredményeként február végén semlegesítették Yahia Djouadit. 

A „Szahara emírje” néven ismert algériai az Iszlám Maghreb Al-Kaida egyik vezető tagja volt.

A francia különleges erők által végrehajtott művelet, amelyet a Mali északi részén, Timbuktututól mintegy száz kilométerre északra hajtottak végre, "Yahia Djouadi, alias Abu Ammar al-Jazairi, az AQMI egyik történelmi magas rangú vezetőjének semlegesítéséhez vezetett [...] a február 25-ről 26-ra virradó éjszaka" - jelentette be a francia hadsereg március 7-én, hétfőn kiadott közleményében.

A dzsihadista vezető halálát - aki Abdelmalek Droukdel, az Iszlám Maghreb al-Kaida 2020 júniusában a francia hadsereg által megölt vezetőjének katonai tanácsadója volt - "egy Tigris támadó- és felderítő helikopter és két drón által támogatott szárazföldi beavatkozás tette lehetővé" - közölte Párizs. 

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó