Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech
Párizs, 2022. november 11. Novák Katalin köztársasági elnök (b2) beszél, mellette Vjosa Osmani koszovói elnök (j2), Pascal Boniface, a Francia Nemzetközi és Stratégiai Ügyek Intézetének alapító igazgatója (j) és Jean-Marie Guéhenno, a Humanitárius Párbeszéd Központ vezető tanácsadója (b) panelbeszélgetésen a párizsi Békefórumon, a Palais Brongniartban 2022. november 11-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Közös nyilatkozatot adott ki Gérard Larcher, a francia Szenátus elnöke és Novák Katalin magyar köztársasági elnök pénteki találkozójukat követően - közölte a Sándor-palota.

Mint emlékeztetnek, a francia Szenátus elnöke, Gérard Larcher november 11-én, pénteken fogadta Novák Katalint, Magyarország köztársasági elnökét.     

A találkozó alkalmat adott az Európai Unió, Franciaország és Magyarország közötti kapcsolatok aktualitásainak, valamint többek között az Ukrajna elleni orosz agresszió és a háború következményeinek áttekintésére - olvasható az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatban.     

Novák Katalin köztársasági elnök reményét fejezte ki, hogy Magyarország és Franciaország a következő időszakban is a pragmatizmus talaján állva mélyíti tovább a két ország viszonyát, ezen konvergenciák mentén erősítve az európai összetartozást.     

Larcher elnök kiemelte Magyarország egyedülálló és szolidáris küldetését az Európai Unión belül, és emlékeztetett a Magyarország és Franciaország közötti kapcsolatrendszer jelentőségére.     

A francia fél felvetette továbbá a Szenátus és a magyar parlament közötti parlamenti megbeszélések intenzívebbé tételét valamennyi, a kétoldalú kapcsolatok fejlesztését szolgáló témakörben - áll a nyilatkozatban.

(MTI)

 

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó