Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Christian Prudhomme, a kerékpáros Tour de France igazgatója elismerte, hogy rosszul jósolt: előzetesen arra számított, hogy a Team Sky fogja uralni a versenyt, ehelyett a csapattag, a brit Chris Froome az egyeduralkodó a francia körversenyen.

A versenyigazgató a hétfői szünnapon a cyclingnews szaklapnak adott nyilatkozatában kitért rá: nagyon meglepte, hogy a vasárnapi szakaszon az éllovas Froome-tól mennyire leszakadtak csapattársai, így egyedül kellett felvennie a versenyt a kihívókkal. A Team Sky csapatként csak a 16. lett.

Prudhomme jelezte: szerinte több bringásnak is nagy gondot okozhat a hőség, hiszen a tavasz folyamán sokan hidegben, hóban, esőben készültek. Hangsúlyozta: nagyon örül annak, hogy a világ négy legjobb sprintere, Marcel Kittel, Mark Cavendish, André Greipel és Peter Sagan naponta komoly csatát vív a hajrákban.

"A versenynek azonban még messze nincs vége!" - tette hozzá, megjegyezve, hogy a szerdai, Avranches és Mont Saint-Michel közötti 33 kilométeres egyéni időfutam, valamint a vasárnapi, Givors és Mont Ventoux közötti 242,5 kilométer lehet a második hét csúcseseménye.

A háromhetes Tour kedden folytatódik a Saint-Gildas-des-Bois és Saint-Malo közötti 197 kilométeres szakasszal. A tavaly második Froome jelenleg 1 perc 25 másodperccel vezet a spanyol Alejandro Valverde előtt. (MTI)

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó