Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A 7. hét volt a gyakorlati tesztek hete, az első két éjszaka már sátor sem volt, csak lövészgödrökben aludtunk a sátorlapon, és az „ellenség” állandóan megtámadott, amit nekünk alvás helyett vissza kellett verni. Egy egész napon át tartott a harcászat teszt.

A robbantást, a fegyverismeretet, a rádiózást és a vegyvédelmet gyorsabban lezavarták. A kínainak a sergent ellopta a fegyverét, így 1000 compte rendut kellett írnunk hétvégén miatta.

image

A kínai és banánjának hozománya

Péntek reggel értünk vissza a laktanyába, rögtön le is futottuk a 8 kilométeres TAP futás tesztjét. A mezőny végén értem célba 48 perc alatt, az ejtőernyősök úgy húztak el mellettem, mint a gyorsvonat. Nem voltam büszke magamra, bár 55 perc alatt sikeres a teszt.

Az utolsó hétvégén és hétfőn én voltam a napos caporal, és sikerült banán nélkül lehozni, miattam nem írt senki compte rendut. Most már végre a casteli laktanyában voltunk, nem mentünk vissza a farmra. Megvolt az utolsó két sportteszt (úszás és kötélmászás), ezek jók lettek.

image

WC díszítése

A hét többi fele takarítással, vasalással, a felszerelés leadásával és szolgálattal telt. Szívatás sem volt már nagyon, csak ha rászolgáltunk, például amikor az egyik fekete a takarítás alatt elbújt a zuhanyzóba aludni, a segent meg megtalálta, és futhattuk miatta a köröket.

image

A fénykép elkészülte után be is toppant a sergent…

Csütörtökön volt a záróünnepség, itt hirdették ki, hogy 34-ből a 7. helyen végeztem. A 2REP ejtőernyősei nagyot taroltak, szinte csak ők tudtak megelőzni, köztük a székely birkózó haverom is, akinek a legjobb fizikuma volt köztünk. Az egyik kínainkat meghúzták, így végül 4-en fejezték be bukással.

Péntek délelőtt engedtek el minket, és vitt ki a busz a vasútállomásra. Egy tömött vonat gördült be oda, de nem voltunk hajlandók két órát várni a következőre, és bajtársat sem hagytunk hátra. A vonatnak várnia kellett, amíg mindnyájan felpréselődtünk mi is, meg az összes csomagunk is. A civilek elég furcsán néztek, de mi minél gyorsabban a hátunk mögött akartuk hagyni Castelt, két hónap pont elég volt belőle.

Szerző: Balázs / Francia idegenlégió / Idegenlégiós blog

Source

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó