Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Közben Afganisztánban a slaborok besegítettek a talibánnak, egy hadművelet alatt a fedező tüzet az ellenség helyett a 2REP ejtőernyőseire nyitották, megölve közülük két légióst. Ezzel a minket váltó francia mandátum már 16 hősi halottat vesztett, és ez volt az utolsó csepp a pohárban: a továbbiakban a veszteségeik csökkentése érdekében alig hagyták el a bázisaikat. Az általunk elfoglalt területek visszakerültek a tálibok kezébe.

A század a szabi után rögtön ment az Alpokba, a BAM-ot csináltuk, de mi néhányan az idősebbek közül csak egy hetet maradtunk velük. Ennek megfelelően intenzív volt a program, sokat meneteltünk és jó gyorsan. Egy napon keresztül a sziklafalról való leereszkedést gyakoroltuk, fegyverrel és zsákkal, még éjszaka is.

Az utolsó előtti napon vittünk magunkkal rádiót, én lettem kijelölve rádiósnak a hadnagy mellé. Ez megtiszteltetésnek számított, de egy ilyen 8 kilós megtiszteltetésről lemondtam volna. A menet alatt azért nem volt probléma, végig tartottam a lépést a többiekkel, míg többen rádió nélkül se voltak erre képesek. 

Másnap visszabuszoztunk az ezredbe, majd mentünk is tovább VAB-okkal Normandiába. A műszaki tisztképző főiskola kadétjainak mutattunk be műszaki alap dolgokat (aknakeresés és telepítés, rohamcsónakozás, sebesültmentés aknamezőről) két héten keresztül. Kényelmes életünk volt, nem dolgoztunk túl sokat, reggel sportolni is tudtunk.

image

Háttérben a slaborokkal

image

Rohamcsónak összeszerelése

image

Már majdnem kész

image

Futás a csónakkal

A tájékozódási futáson második lettem a szakaszból, nyertem vele egy doboz sört (az utolsók fekvőtámaszokat nyertek).

Forrás: Balázs / Francia idegenlégió / Idegenlégiós blog

Source

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó