Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A táborba visszaérve fogadott minket az örömhír, hogy másnap reggel már indulunk is egy kilenc napos őrjáratra. Három napot meneteltünk az előző rész végén leírthoz hasonló terepen, de legalább ösvényen. Az aranyásók faluján ütöttünk rajta, nekik sikerült időben elmenekülniük, de a hátrahagyott cuccaikat és a falut lángba borítottuk.

image

Égjen a tűz!

Másnap hirtelen lefújták a hadműveletet, helikopterekkel visszatértünk a táborba, a rá következő napon pedig a laktanyánkba.

image

Csapatszállító heliko

image

Utazás az égi platón

image

Alul az őserdő rengetege

Előtte az éjszaka nem múlt el eseménytelenül, néhány srác motorcsónakkal átlógott a folyón a szomszédos Brazíliába inni és kurvázni, majd voltak olyan hülyék, hogy az őrposzt előtt szálltak partra visszatérőben. Az őrséget a slaborok adták, be is köpték őket, majd röpködtek a 2-3 hetes fogdák (ráadásul a slabor őrparancsnok még azt is elsírta, hogy őt halálosan megfenyegették, ez plusz egy hét fogdát ért a vádlottnak, ő meg a négy hónapos kiküldetése alatt a szobáját sem merte elhagyni).

image

Motorcsónak hasít a vízen

Később a „turistautat” szervező román caporal elpanaszolta, hogy a semmiért kapott 3 hetet, mert úgy berúgott már az odaút alatt. 

Szerző: Balázs / Francia idegenlégió / Idegenlégiós blog

Source

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó