Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Az ezredembe visszatérve a századom guyanei felkészülésében vettem részt, egy hét terepen is voltunk. Kapóra jött, hogy ők is oda mennek, ahova majd én, de a többiek 2 év helyett csak 4 hónapra.

A felkészülés a cameronei sportversenyek kezdetekor ért véget. Hétfőn indítottunk az éjszakai meneteléssel, kedden egy homokzsákokból épült lőállást kellett áthelyeznünk 100 méterrel arrébb. Most is benne voltam a csapatban, mint 2 évvel ezelőtt, csak akkor kopaszként, most meg frissen előléptetett caporalként futkostam a zsákokkal. Mi nyertük.

Szerdán tájékozódási futás volt, itt 20 pontot hoztam a csapatnak (0-25 között szerezhetett egy ember). A verseny leglátványosabb jelenete az volt, amikor a fényképész caporal-chef elénk akart vágni biciklivel, de belehajtott az árokba és lefejelte az aszfaltot. Senki nem sajnálta, őt még az orosz honfitársai is utálták. Pénteken volt a 12 kilométeres hegyi futás, ezzel ért véget a sporthét, a századom nyerte az összesített versenyt.

Cameronekor a PVP-t vezettem körbe-körbe a laktanyában fedélzetén a civilekkel. A második nap végén nekem tolatott egy VAB és összetörte az orrát, nekem szerencsére nem lett bajom.

image

Az utas egy magyar civil

image

Az esős idő miatt alig voltak látogatók Saint Christolban

image

A volán mögött

image

Itt még épségben a PVP

Másnap átkerültem a CCL (parancsnoki és logisztikai) századba, hogy itt várjam ki a Guyaneba indulásomat, mert a századom már május elején elment. Mivel egyébként ehhez a századhoz semmi közünk nem volt (összesen 5-en jöttünk át), megkaptam egy rakás unalmas munkát a következő hónapban: kábelt fektettem, leltároztam, hetes tizedes voltam, parancsnoki sofőr, meg még meszeltem is. Utána a két hónapos szabadságot már jobban élveztem.

A szabi utáni két héten már nyugton hagytak, a kötelező oltásokon, papírmunkán és költöztetésen kívül általában az Olimpiát néztem. Majd egy reggel elhagytuk Saint Christolt és a 2REG-et, és egy Párizsban töltött nap után elrepültünk Guyaneba.

Szerző: Balázs / Francia idegenlégió / Idegenlégiós blog

Source

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó