Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

November 27-én, szerda késődélután 9 frankofil (vagyis francia érdeklődésű ember) gyűlt össze a győri SzínHely Kultúrpincében, amiről már a neve is elárulja, hogy egy pincehelyiség, méghozzá a belvárosban. A Komédiás Étteremmel egy helyen található - hátha valakinek így ismerősebb.

Érdekes, hogy nem mindig ugyanazok az arcok jönnek, sőt. Mindig újul a közösség. És leginkább ismerősöktől hallanak a klubról.

Ezúttal 3 dalszöveg kitöltése volt a cél a kötetlen beszélgetések és az ismerkedés mellett. Két ismertebb slágert (Edith Piaf - Je ne regrette rien, valamint Pink Martini - Sympathique (Je ne veux pas travailler) meg egy újabbat is mutattunk, ez pedig Zaz - Je veux című dala volt. Persze hallott szövegértés szempontjából ez utóbbi volt a legnehezebb, mert elég sok minden hangzik el benne tempósan, nem mindig a legtisztábban érthetően, de mindenkinek elnyerte a tetszését.

Most egyébként mind magyarok voltunk, és a két abszolút kezdő résztvevőt támogattuk, akik igyekeztek minél aktívabbak lenni.

Még sok ilyen estét! :)

színhely

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó