Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Februári klubtalálkozónk beszámolóját kissé megkésve, de közöljük:

Az idei rend szerint a hónap utolsó szerdáján gyűltünk össze 26-án szerdán a győri Komédiás Étterem pincehelyiségében, a SzínHely Kultúrpicében.

Új arcokkal bővült a társaság: két nyelvtanár csatlakozott hozzánk, és vetette bele magát nagy lelkesedéssel a délután ránk váró franciás játékokba, feladatokba.

párizsi csokor

Először közösen elolvastunk egy cikket, amelyből megtudtuk hogyan ne fűzzünk franciául lányokat (draguer). Ezzel a français familier-be is betekintést nyertünk. Mindenki tanult pár új szót.

Ezután egy francia receptre vetettünk egy szempillantást. Nem túlzok, ha azt mondom: ez sokaknak kínai volt. De Jonna kedves résztvevőnk megfejtette, milyen finomságról van szó, és elmondta nekünk röviden, tömören. :)

Ezt egy videó követte a híres Le Petit Nicolas című filmről, amelyhez a franciaoktatas.hu biztosította a feladatlapot. Kevésbé népszerű francia keresztneveken túl néhány alapszintű kifejezést sajátítottunk el.

Végül pedig az ugyancsak "felkapott" passé composé manót vihették haza a győri frankofilek, hogy díszítsék az íróasztalukat vele, és minden nap átismételjék a passé composé-ban être-rel ragozandó igéket.

 

Köszönöm mindenkinek a részvételt, és további jó szórakozást, hasznos időtöltést kívánok a klubban!

Jöjjenek bátran minél többen! Kezdő (A1, A2, B1) szinten folynak a társalgások, nem kell aggódni, ha valaki még nem anyanyelvi szintű franciából. :)

frgy

 

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó