Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Június 25-én különleges alkalom volt, mert nem terveztünk semmilyen programok a győri franciásokkal, csak egy kis tablet-es játék volt kilátásban.

Tényleg úgy röpködtek a mondanivalók, mint a plakáton is látható volt. Egyik buborék a másik után.

Tele voltunk élményekkel, mesélni valókkal, egy új résztvevőt fogadtunk, aki miatt a bemutatkozó kör elmaradhatatlan ismét volt. A Komédiás Étterremben most nem a pinchelyiségben fogadtak minket, ahhoz mégis csak jó idő volt. Egyébként micsoda felújításon ment át a hely! Érdemes benézni hozzájuk máskor is.

Szóval a Legyen Ön is milliomos! francia változatát egy táblagépen játszottuk, viszont a válaszokra mindössze 30 másodperc álltt rendelkezésünkre, és ez - a kérdések bonyolultsága meg esetenként a nyelvi nehézségek miatt is - sajnos kevésnek bizonyult. Viszont az alapötlet kiváló, így elképzelhető, hogy kártya formában megvalósításra kerül ez vagy egy hasonló kvízsorozat. 

A legközelebbi alkalomra nyelvi és szókincs fejlesztő játékokkal készülünk, mert nem mindenkinek van lehetősége nap mint nap, esetleg a munkája során használni a nyelvet, és ők bizony kiesnek a gyakorlatból. De szeretnénk, hogy mindenki ugyanúgy szóhoz jusson, és érvényesülni tudjon, így július 30-án, szerda délután 5 órakor ismét várjuk szeretettel azokat, akik egy kicsit is meg azokat is, akik nagyon tudnak franciául. :)

 

Az első plakáttervvel zárnám soraimat. (És egy ötlet: lehet, hogy minden alkalommal kellene 1-2 fotót készítenünk az eseményről, és azt megosztani. Nem mondom, hogy Frankofilek Klubja selfie-t csináljunk, de 1-1 részlet is visszahozhatja a hangulatot. Várom az észrevételeket ezzel kapcsolatban.)

 

Bonne semaine.

unnamed

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó