Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Yves Saint Laurent film

YSL

Egy újabb francia életrajzi film. A Piaf és a Chanel után a harmadik. Egy, az óriások közül: YSL. Pályája kezdetétől a Diornál - haláláig. Mozaikos szerkesztés, sok hiátussal, de nem baj. Szép, sőt gyönyörű képek, a tervezés pillanatai, a kételyek és a siker.

yves-saint-laurent-restrospective

Pazar ruhaköltemények – oh, de szépek, és milyen elegánsak! És persze az élet. Az élet, amely egy zseni számára talán nehezebben elviselhető, de az az élet, csakúgy mint minden halandónak, ugyanolyan elemekből szerveződik: munka, alkotás, szerelem, vágy, csalódás, szenvedély, hűség és felelősség. Pierre Niney (a Comédie Francaise színésze) fantasztikusan átlényegül: szemüveges, finom, félénk kecses és annyira kedves, szerethető. Gillaume Gallienne pedig narrátorként csendes odaadással kíséri végig viharos életén. A háttérben az ötvenes évek Párizsa, a hatvanas évek algériai szabadságharca, majd a diáklázadások, és divatbemutatók, bulik, kétségbeesés és világsiker. A film után pedig az a jó érzés, hogy az YSL-jelenség örökre itt maradt nekünk a divat világában.

YSL-Manifesto fall09 butterboom

YSL bande annonce
{youtube}

{/youtube}

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó