Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A londoni közigazgatási bíróság december elején elutasította a Polisario nevében működő brit nem kormányzati szervezet (WSC) kérelmét, amely megtámadta a Marokkó és Nagy-Britannia közötti társulási megállapodást.

Ezzel az ítélettel a brit igazságszolgáltatás megerősíti a Marokkó és az Egyesült Királyság közötti társulási megállapodás érvényességét, amely kivétel nélkül, északról délre, a Királyság valamennyi régiójának lakossága és fejlődése számára teljes mértékben előnyös.

Ezzel újabb csapást mér a Polisarióra, amely azzal próbálja leplezni ismételt kudarcait, hogy hiába próbálja meggyőzni a brit igazságszolgáltatást, hogy vizsgálja felül a két királyság által kötött és támogatott Brexit utáni kereskedelmi megállapodást.

Amint megszületett az ítélet, a brit kormány megerősítette elkötelezettségét a Marokkóval való partnerség folytatása mellett.

„Üdvözöljük a mai ítéletet. Továbbra is szorosan együttműködünk Marokkóval, hogy maximalizáljuk az országaink közötti 2,7 milliárd font értékű kereskedelmet”

- mondta az Egyesült Királyság Nemzetközi Kereskedelmi Minisztériumának szóvivője.

"Alig várjuk, hogy jövőre a Társulási Tanácson keresztül folytathassuk a cserekapcsolatokat marokkói partnereinkkel" - mondta.

A Marokkó és az Egyesült Királyság között 2019. október 26-án Londonban aláírt társulási megállapodás 2021. január 1-jén lépett hatályba.

A megállapodás a kétoldalú kapcsolatok keretében visszaállítja mindazokat a hatásokat, amelyeket a két ország kölcsönösen biztosított egymásnak a Marokkó-EU társulási megállapodás keretében. Így biztosítja a Marokkó és az Egyesült Királyság közötti kereskedelem folyamatosságát 2020. december 31. után.

A megállapodás garanciát jelent a marokkói és brit vállalatok számára, amelyek gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokat folytatnak az együttműködés valamennyi ágazatában és a Királyság egész területére kiterjedően.

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó