Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech
Khalil Ibrahim al-Wazir, ismertebb nevén Abu Dzsihád

"Palesztina" franciaországi diplomáciai missziója a véreskezű terrorista, Khalil Ibrahim al-Wazir, ismertebb nevén Abu Dzsihád halálának évfordulójáról emlékezett meg Facebook oldalán.

Abu Dzsihád a Fatah alapítója és a PFSZ (Palesztin Felszabadítási Szervezet, franciául: OLP - Organisation de libération de la Palestine) társalapítója barátjával a néhai Jasszer Arafattal.

Abu Dzsihád (Le Père de la Lutte, a Harc Atyja) egyike a legvéreskezűbb palesztin terroristáknak, aki nem csak katonai, de civil izraelieket is ölt. Az általa szervezett akciókban legalább 125 ember halt meg a 60-as, 70-es, 80-as években.

Abu Dzsihádot 1988. április 16-án iktatták ki - állítólag Ehud Barak vezetésével zajló akcióban.

"Palesztin Nagykövetség" márciusban már több halálos terrortámadás elkövetőjét dicsőítette a Facebookon.

A francia külügyet értesítette a "Palesztin terror francia áldozatainak szervezete", de az egyelőre nem ítélte el nyilvánosan a "Palesztin Nagykövetséget".

Tekintettel, hogy a Google elég tűrhetően fordít nagy nyelvek között (amilyen az arab és a francia vagy angol), te is meggyőződhetsz a szégyenletes poszt tartalmáról.

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó