Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech
Hadja Lahbib algériai származású belga külügyminiszter (b) és marokkói kollégája Nasser Bourita

Belgium úgy véli, hogy a Marokkó által 2007-ben előterjesztett autonómiaterv "jó alap a felek által elfogadott megoldáshoz" a Szahara-kérdésben.

Nasser Bourita marokkói külügyminiszter és a Belga Királyság külügyminisztere, Hadja Lahbib, aki munkalátogatáson tartózkodik a Királyságban, Rabatban folytatott megbeszélések végén kiadott közös nyilatkozatában a következőket írja: "Belgium a 2007-ben előterjesztett autonómiatervet Marokkó komoly és hiteles erőfeszítésének és a felek által elfogadott megoldás jó alapjának tekinti.

Ezzel összefüggésben a belga miniszter megismételte, hogy Belgium régóta támogatja az ENSZ által vezetett folyamatot, amelynek célja egy igazságos, tartós és a felek számára kölcsönösen elfogadható politikai megoldás megtalálása.

Ezzel az állásponttal Belgium csatlakozik azon európai országok listájához, amelyek egyértelműen támogatják az autonómiatervet, mint például Spanyolország, Franciaország, Németország, Hollandia, Ciprus, Luxemburg, Magyarország, Románia, Portugália és Szerbia.

Forrás: MAP

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó