Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Újra kirobbant a konfliktus a Közel-keleten: a Gázai övezetből újra palesztin rakéták záporoztak dél-izraeli civilekre.

Fontosnak tartom, hogy Franciaország a világ működésének központi (külpolitikai) kérdéseiben hogyan reagálnak a franciák. Az alábbi idézetek - melyeket Izrael franciaországi nagykövetsége tette közzé - segítenek megérteni ebben a témában.

A DEMOKRÁCIÓK TÁMOGATJÁK IZRAELT

London: Teljes mértékben elítélem a Gázai övezetből, a Hamasz és más fegyveres csoportok által Dél-Izrael ellen indított rakétatámadásokat.

Washington: Szolidárisak vagyunk izraeli partnerünkkel a terrorizmus elleni önvédelmi jogukban. (Jobb fordítást adhasz hozzászólásban!)

Ottawa: Mélyen hiszünk abban, hogy Izraelnek joga van az önvédelemhez és polgárai védelméhez a terrorista tamadásokkal szemben. Gyakori, hogy a zsidó nép a generációnk nagy kihívásának számító terrorizmus elleni harc tűzvonalában van. A múlt hétvégén több mint 100 rakétát lőttek ki Gázából dél-izraeli civilekre. Kanada elítéli a Hamasz terrorszervezetet és támogatja Izrael erőfeszítéseit, melyeket a békét és biztonságot helyi szinten veszélyeztetők feltartóztatására tesz.

Párizs: Izraelnek természetesen joga van az önvédelemhez, Izraelnek joga van a biztonsághoz. Ebben az összefüggésben Franciaországot minden eddiginél jobban nyugtalanítja a fegyverek elterjedése Gázában.

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó