Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech
Angela Merkel 2015. szeptember 3-án Bernben. (Peter Klaunzer/Keystone)

A német kancellár szeptember 3-án Bernben (Svájc) vendégeskedett, ahol az egyetem tiszteletbeli doktori címét vette át, írja a tekintélyes svájci Le Temps.

Ez alkalommal is szó esett a bevándorlásról, Merkel asszony üdvözölte a tényt, hogy Svájc is fogad be szír menekülteket.

A kancellár igyekezett megnyugtatni a diákokat, akik több kérdést is feltettek a rasszizmussal kapcsolatban: a muzulmán emberek érkezése nem lehet félelem oka a mi európai és keresztény kultúránkra nézve.

«C’est une chance pour nous d’avoir le courage de pratiquer le christianisme, d’affirmer que nous lisons la Bible ou que nous fréquentons l’église. C’est une occasion aussi pour nos hôtes musulmans de découvrir les valeurs du christianisme.»

"Számunkra ez egy lehetőség, hogy bátrak legyünk a kereszténység gyakorlásában, világossá téve, hogy olvassuk a Bibliát vagy hogy templomba járunk. És lehetőség a vendégeink számára is, hogy felfedezzék a kereszténység értékeit."

Forrás: letemps.ch

A francia feliratot bekapcsolhatod a lejátszó alján levő ikonra kattintva!

{youtube}

{/youtube}

Te mit szólsz ehhez? Hit, naivitás, (ál)humanizmus, butaság, realitás? Mondd el hozzászólásban!

 

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó