Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Kollégám érdekes dolgot vetett fel, amivel kapcsolatban a véleményeteket kérdezem. Mit mondana ebben a helyzetben egy francia főnök? Van egyáltalán tipikus válasz a kérdésre?

A szituáció a következő: a munkavállaló nem jól (vagy nem a főnök elképzelése szerint) végezte el a feladatot, gondok vannak a munkájával.

  • Az amerikai ezt mondaná: Steve, te vagy a legjobb ezen a területen, nagyon értékelem, hogy itt dolgozol velünk. Van egy kis gond ebben a dologban, nem korrigálnád? Ne vedd személyeskedésnek, te tényleg nagyon jó vagy! (Az alkalmazott, ha nem ért ebből a beszédből, még azt hiheti, hogy megdícsérték, pedig nem.)
  • Az angol főnök ezt mondja: Nem gondolnád át még egyszer a dolgot? (Jelentése: ez így nem jó, máshogy kell csinálni, ha nem, kirúglak.)
  • A magyart ismerjük: ő valószínűleg elég szókimondó lesz, talán sértően is (hacsak nem tanult nyugaton egy kis kultúrát).

De mit mond a francia főnök? Hozzászólásokat várok tőletek!

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó