- Párducz Erzsébet
- Könyvek
- Gasztronómia
A sűrű francia hagymaleves immunerősítő.
- Libri
- Könyvek
- Gasztronómia
Különféle rakott fogások készítésével nagyszerűen fel lehet használni a maradék zöldségeket és húsokat főtt vagy sült marhahúst, disznóhúst, szárnyasokat). Elegendő apróra vagdalni a húst, jól megfűszerezni, beborítani valamilyen zöldséggel, meghinteni reszelt sajttal, sütőbe dugni, és már kész is az ínycsiklandó rakott fogás.
- Hargitai György
- Könyvek
- Gasztronómia
Nous autres, Hongrois, aimons bien manger. En général, nos assiettes sont bien pleines, encore que nous ayons parfois des remords et que nous nous mettions de temps en temps au régime. Mais qui peut résister à nos plats épicés, variés, ayant un caractère familial ? Très peu, paraît-il : męme si notre pays est assez petit, la cuisine hongroise est notée parmi les meilleures du monde. Et cela, malgré le fait que l'on ne connaisse, d'habitude, que nos plats épicés, au paprika, surtout les goulaches !
- Joanne Harris - Fran Warde
- Könyvek
- Gasztronómia
Anouchka, Madame Douazan, Simone nagynéni... Tévedés ne essék, ők nem Joanne Harris valamelyik regényének szereplői, hanem a francia konyha ínyencségeinek megihletői. Mint Framboise, az Ötnegyed narancs hősnője, Joanne Harris - francia gyökereivel együtt - is megőrizte a nemzedékről nemzedékre öröklődő családi recepteket, és szerencsére közkinccsé tette őket A francia konyha című szakácskönyvben.
A raguk, sültek, saláták, torták és desszertek ellenállhatatlanul csábító gyűjteményéből semmi sem maradt ki, még a nagymama hagyományos kalácsa, vagy az olyan klasszikus francia finomságok sem, mint a marinált kagyló vagy a párolt hátszín. Az író, aki szeret főzni, és az egykori főszakács, aki szeret írni róla, együtt "főzte ki" ezt a különleges receptes könyvet. A francia konyha igazi családi hagyaték.
- Joanne Harris - Fran Warde
- Könyvek
- Gasztronómia
