A sűrű francia hagymaleves immunerősítő.
Hozzávalók:
30-40 dkg vöröshagyma
5 dkg vaj
6 dl húsleves alaplé
só, bors
csipet szerecsendió
2 dl tejszín
1 dl száraz fehérbor
Elkészítés:
A vöröshagymát vágd fel kis kockákra, majd vajon párold át. ( Aki szereti, egy kis póréhagymát is adhat hozzá)
Amikor a hagyma már szép aranysárga, öntsd nyakon a húsleves alap lével, ízesítsd a fűszerekkel, majd főzd át 5-8 percig.
Ezután add hozzá a fehérbort, majd a tűzről lehúzva csurgasd bele a tejszínt is.
A tejszínnel csak egyszer kell átforralni és már kész is van a finom hagymaleves.
A rozscipó tetejét vágd le, a belsejét óvatosan szedd ki, de ne túl mélyen, majd a forró hagymalevest kanalazd bele a cipó belsejébe.
Ha nincs cipó, egy szép tálban is tálalhatod a forró hagymalevest.
Szórd meg reszelt sajttal, és tálald ki a vendégeknek.
Jó étvágyat! - Bon appétit !