Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Guy Breton nem kisebb feladatot tűzött maga elé, mint azt, hogy bemutatja valamennyi francia uralkodó és vezető politikus szerelmi ügyeinek történetét, a frank Klodvigtól egészen a XIX. századig.

Történelmi dekameronjaiban derűs, viszonylag rövid történeteket olvashatunk megcsalt királynékról, kicsapongó szépasszonyokról, szerelmes uralkodókról, haragos anyósokról, kivégzett szeretőkről és tiltott viszonyokról. A történelemről tehát... ami a szerző könnyed olvasatában nem más, mint e lényegük szerint szerelmes történeteknek az összessége.

Az újabb kötet, A királyi szoknyavadász a vallásháborúk világába vezet. Főszereplője a korszak szerelmi vágyairól hírhedt szépasszonya, a Margitok Margitja, Marguerite de Valois. Az ő esküvőjén került sor a Szent Bertalan-éji mészárlásra, őt imádta a korszak számtalan hercege, lovagja és közrendűje, és az ő férje volt a „Szoknyavadász” néven emlegetett IV. Henrik, aki aztán véget vetett a vallásháborúknak. De ugyancsak találkozhatunk e kötetben A három testőr világából ismert XIII. Lajossal, Ausztriai Annával, Buckingham hercegével és Richelieu bíborossal, no meg az ő politikai és szerelmi intrikáik sokaságával.

A szenvedélyes lovagok - Francia szerelmi históriák2.660 Ft - Listaár: 2.800 Ft
Megtakarítás: 5%
Törzsvásárlói kedvezmény: 15% -ig

Megjelent a(z) FRANCIA SZERELMI HISTÓRIÁK sorozatban, a(z) EURÓPA KÖNYVKIADÓ KFT. gondozásában.
Szállítás: 1-3 munkanap
Oldalak száma: 344
Borító: CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly: 580 gr
ISBN: 9789630776400
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2004
Fordító: SZÁNTÓ JUDIT
Árukód: 2056492 / 1000499

 

Érdekesnek tartod? Vedd meg ezt könyvet a Librinél! Klikk ide!

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó