Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Az Annales minden bizonnyal a XX. század egyik legjelentősebb szellemi kalandja: nem kevesebbet tűzött ki célul, mint a modernitás egyik kitüntetett alakzatának, a történettudománynak a megújítását. Kevés dolog bizonyíthatná jobban sikerét, mint hogy mára egyszerűen megváltozott a múltat faggató kérdéseink iránya: s ez nem csupán a tudomány művelőire, hanem a történelem fogyasztóira is igaz.

Az előbbiek - sok más egyéb mellett - azt tanulták az Annales-tól, hogy a tudományos eredmények csak a hipotézisek és az igazolásukra kidolgozott módszerek függvényében értelmezhetők; hogy lássanak túl a szűkebb szakterületük határán emelkedő falakon.

Az utóbbiak pedig azt, hogy ha arra kíváncsiak, kik is vagyunk mi, európaiak, akkor erre a kérdésre ma talán adekvátabb válasz adható például annak elemzésével, hogy lehetett-e hitetlen Rabelais; vagy annak feltárásával, hogy milyen volt a mediterrán világ II. Fülöp idején; vagy ha azt kérdezzük, milyen attitűdökkel tekintettek a halálra a kora újkorban, mint ha egyszerűen elvesznénk az állam- és politikatörténet útvesztőiben.

Kötetünkben ebből a roppant gazdag anyagból - az egyetemi oktatás követelményei szerint válogatva - elsősorban elméleti igényű és módszertani jellegű írásokat gyűjtöttünk egybe. Igyekeztünk a legjelentosebb, a történettudomány alapszövegei közé tartozó állásfoglalásokat éppúgy bemutatni, mint az útkeresés bizonytalanabb hangvételű írásai.

Az Annales - A gazdaság- társadalom- és művelődéstörténet francia változata3.705 Ft - Listaár: 3.900 Ft
Megtakarítás: 5%
Törzsvásárlói kedvezmény: 15% -ig

Megjelent a(z) L HARMATTAN KFT gondozásában.
Szállítás: 1-3 munkanap, utolsó példányok
Oldalak száma: 618
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 870 gr
ISBN: 9789637343148
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2007
Árukód: 2096848 / 1013266

 

Érdekesnek tartod? Vedd meg ezt könyvet a Librinél! Klikk ide!

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó