Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Stílus és élet: arisztokraták és divattervezők, festőművészek és belsőépítészek, mesterszakácsok és kastélyokkal kereskedő ingatlanközvetítők, s mellettük természetesen hétköznapi emberek: fővárosiak és vidékiek, idősek és fiatalok, franciák és másutt születettek lakásának ajtói tárulnak szélesre ebben a kötetben. Csupa olyan emberé, akik otthonra találtak Franciaországban. Különböző stílusokban, különböző eszközökkel, más-más gyakorlati és érzelmi szempontok, s természetesen eltérő anyagi lehetőségek mentén rendezték be életük fő színterét.

A kötetből megismerhetjük az ősi nemesi kastélyok káprázatosan felújított termeit éppúgy, mint a tervezőstúdióval kombinált, lakássá alakított külvárosi ipari épületet. Az olvasó bepillanthat a festőművész falusi csűrből formált műtermébe, és a szállodaként működő birtok épületeinek falai mögé. Kiderül, hogyan formálta meg alkotói menedékét az egyik legkeresettebb francia belsőépítész, milyen gazdag fantáziával alakította kicsiny belső kertet körülölelő otthonná az egykori raktárat az építész, vagy hogyan valósította meg élete "konyhaálmát" a vidéki házában rendszeresen hírességeknek főző mesterszakács.

A könyv végigvezet a francia vidék impresszionista festők által megörökített tájain, és közelképet ad a bohém párizsi életforma legdivatosabb lakónegyedei, többek között a még mindig művészek kedvencének számító Montmartre és Montparnasse lakásairól. Suzanne Lowry újságíró és Tim Clinch fotográfus három részre tagolt könyve nem egyszerűen a francia lakberendezésbe, hanem az itt felsorakoztatott otthonok lakóinak életformájába, hétköznapjaiba, megvalósult álmaiba és még csak vágyott terveibe - stílusába és életébe - is bepillantást enged. A klasszikus értékek ősi nemesi családok leszármazottainak történelmi otthonaiban: Uzés, Courance, Missery, Fajac kastélyainak tágas termeiben jelennek meg.

Az átlagtól a lakberendezésben is mindig kicsit eltérő művészvilág néhány képviselőjének párizsi otthonaiban a legmodernebb design és a régiségek békés egymás mellett élése bontakozik ki, de találunk példát a puritán visszafogottságra is. A természet közeli vidéki otthonok egy része rusztikus romantikával, mások pedig minimalista mértéktartással is árnyalják a franciásan elegáns és stffusos lakberendezés összképét. Kötetünk mindeközben térben és időben egyaránt izgalmas utazásra csábít: lefegyverző természeti tájakra és régmúlt időkbe - a francia történelembe - is elvezeti az olvasót, aki nemcsak látványos, ugyanakkor sok gyakorlati ötlettel is szolgáló szép otthonokat, hanem magát Franciaországot, a divatot diktáló francia elit életét is megismerheti.

Élet és stílus - Francia enteriőrök4.193 Ft - Listaár: 5.990 Ft
Megtakarítás: 30%

Megjelent a(z) GEOPEN KÖNYVKIADÓ KFT. gondozásában.
Szállítás: 2-5 munkanap
Illusztráció: CLINCH, TIM KÉPEIVEL
Oldalak száma: 192
Borító: KÖTVE
Súly: 1380 gr
ISBN: 9789639093799
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2003
Árukód: 2109026 / 1017158

 

Érdekesnek tartod? Vedd meg ezt könyvet a Librinél! Klikk ide!

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó